Jeanne Fredac, Verlassene Orte (recensie)

Jeanne Fredac, Verlassene Orte (recensie)

geplaatst in: Jeanne Fredac, Recensie | 0

Afgelopen week (mei 2014) liepen we in Berlijn Kreuzberg een ‘Wander Atelier’ binnen van Jeanne Fredac (www.jeannefredac.com) . Nooit van gehoord van deze waarschijnlijk nog jonge fotografe. Maar ze maakt prachtige foto’s. In de  (pop-up) winkel hingen hele mooie analoge afdrukken van met name haar project ‘Verlassene Orte’.

Berlijn is natuurlijk een plaats die je associeert met ‘verlaten oorden’. Maar ook buiten Berlijn en Oost Duitsland heeft ze haar foto’s gemaakt. Haar foto’s geven een heel mooi beeld van prachtige verlaten panden en locaties. Vooral de (analoge) kleuren vallen op: ze zijn soms zacht maar toch heel helder maar soms ook heel hard. Het lijkt er op dat die nooit zo digitaal gemaakt hadden kunnen worden. Met name in het echt komen de foto’s wat minder hard / mooier over dan op het beeldscherm. Kijk voor een indruk op haar site www.jeannefredac.com/ruines_fr.html. Via haar site kun je ook afdrukken of een catalogus bestellen.

Kijk ook op haar site (in het Frans of Duits, wat je het makkelijkst vindt) naar haar andere projecten. De site werkt niet helemaal perfect (bij ‘Tiere’ / ‘Bestiaire’ moet je met de laatste foto beginnen en dan terugbladeren, andersom werkt niet), maar geeft toch een goede indruk van deze mooie foto’s.

 

Eric Verkaar, mei 2014